Американският президент Доналд Тръмп нарече търговската политика на Европейския съюз

...
Американският президент Доналд Тръмп нарече търговската политика на Европейския съюз
Коментари Харесай

Тръмп заплаши ЕС заради нечестната му търговска политика

Американският президент Доналд Тръмп назова комерсиалната политика на Европейския съюз по отношение на Съединени американски щати " нечестна " и заплаши да предприеме ограничения, съобщи Reuters.

Тръмп изиска по-строго използване на комерсиалните правила и предходната седмица вкара нов пакет от мита върху вносните слънчеви панели в размер от до 30%.

" Имах доста проблеми с Европейски Съюз и те могат да прераснат в нещо доста огромно от тази позиция, от комерсиална позиция ", сподели Тръмп. " Ние не можем да внасяме нашия артикул. Много, доста е мъчно. И все пак те изпращат техния артикул на нас – без налози, при доста ниски налози. Това е доста непочтено ", добави президентът.

" Между другото те не са единствените. Мога да назова няколко страни, които също го вършат. Но Европейски Съюз е доста, доста непочтен към Съединени американски щати. И мисля, че това ще се окаже в техен ущърб ", уточни Тръмп.

От своя страна Европейският съюз съобщи, че ще реагира " бързо и уместно ", в случай че Вашингтон наложи търговски ограничавания.

" Европейският съюз е подготвен да реагира бързо и уместно при положение, че износът ни бъде обиден от каквито и да било ограничаващи търговски ограничения от Съединени американски щати ", съобщи представителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас, представен от БГНЕС.

" За нас комерсиалната политика не е игра без печеливши, не става дума за спечелили и губещи. Ние в Европейския съюз имаме вяра, че в търговията може и би трябвало всеки да печели. Също по този начин, че до момента в който търговията би трябвало да бъде отворена и обективна, тя също би трябвало да се основава на правила ", добави той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР