Американският президент Доналд Тръмп и руският му колега Владимир Путин

...
Американският президент Доналд Тръмп и руският му колега Владимир Путин
Коментари Харесай

Путин и Тръмп обсъдиха по телефона Сирия, Иран, КНДР и Украйна

Американският президент Доналд Тръмп и съветският му сътрудник Владимир Путин организираха телефонен диалог, при който разискаха обстановката в Сирия, Иран, Северна Корея и Украйна , заяви Кремъл.
 
" Путин акцентира готовността си да способства интензивно за дълготрайната политическа сигурност в страната, цитирайки Резолюция 2254 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в сходство с договореностите, реализирани в Астана и взаимната декларация, призната от президентите на Русия и Съединени американски щати на 11 ноември по време на срещата на върха на форума за Азиатско-тихоокеанско икономическо съдействие във Виетнам ", съобщи пресцентърът.
 
 БГНЕС, списък

Държавния глава уточни нуждата от опазване на суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Сирия , с цел да се реализира политическо съглашение за правилата, които би трябвало да бъдат създадени в хода на вътрешните договаряния. Путин осведоми Тръмп за главните резултати от срещата, извършена на 20 ноември с президента Башар Асад.
 
В допълнение, внимание беше отделено на идните диалози на 22 ноември в Сочи с присъединяване на президентите на Русия, Иран и Турция, в които е планувано да се одобряват стъпки за по-нататъшно нормализиране на обстановката в азиатската страна.
 
 БГНЕС, списък

В по-широк подтекст, съветският президент още веднъж се изрече в поддръжка на основаването на взаимна антитерористична интервенция със Съединени американски щати, отбелязвайки практическото значение на координацията сред службите за сигурност и на двете страни. Тази теза беше подкрепена от американския президент.
 
 БГНЕС, списък

Лидерите обмениха отзиви по отношение на ситуацията на Корейския полуостров , като подчертаха, че е желателно казусът да бъде решен по дипломатически път . Те разгледаха обстановката в Афганистан, която е причина за безпокойствие по отношение на разрастването на терористичните закани.

Путин и Тръмп приказваха също за иранската нуклеарна стратегия и уговорката на съветската страна да извърши Съвместния общ проект за обезпечаване на районна непоклатимост и противопоставяне на разпространяването на оръжия за всеобщо заличаване ".
 
 БГНЕС, списък

Путин уточни на Тръмп неналичието на опция на Минското съглашение за Украйна . " Когато прегледа спешната обстановка в югоизточната част на Украйна, президентът на Русия обърна внимание на неналичието на действителна опция на безусловното използване на съглашението от 12 февруари 2015-а ", се споделя в известието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР