Американският президент Джо и председателят на Европейската комисия Урсула фон

...
Американският президент Джо и председателят на Европейската комисия Урсула фон
Коментари Харесай

Джо Байдън и Урсула фон дер Лайен обсъдиха ситуацията в Западните Балкани

Американският президент Джо и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен са разискали в телефонен обстановката към Западните Балкани и съдействието сред Съединени американски щати и Европейски Съюз в Индо-Тихоокеанския район, оповестява ТАСС, като се базира на известие на пресслужбата на Белия дом.

„ Лидерите разискаха Западните Балкани, като президентът изрази твърдата си поддръжка за продължение на процеса на присъединение на страни от този район към Европейски Съюз. Президентът Байдън, също по този начин, акцентира опцията от тясно съдействие сред Съединени американски щати и Европейски Съюз в Индо-Тихоокеанския район “, се показва в изказването.
свързани новини2286на 29.09.2021
Американският водач е удостоверил и „ своята поддръжка за Европейски Съюз, като основополагащ сътрудник на Съединените щати, и уговорката си към бъдеща реализация на решенията на юнската среща сред Съединени американски щати и Европейски Съюз “.

Байдън и Фон дзер Лайер са разискали и резултатите от съвещанието на основания от Съединени американски щати и Европейския съюз съвет за търговия и технологии, което се организира в Питсбърг на 29 септември.

Превод и редакция: ПИК

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР