Американският президент Джо и китайският му колега Си Дзинпин ще

...
Американският президент Джо и китайският му колега Си Дзинпин ще
Коментари Харесай

Байдън и Си Дзинпин с онлайн среща в понеделник

Американският президент Джо и китайският му сътрудник Си Дзинпин ще проведат онлайн диалог в понеделник. Това оповестяват в публично известие от Белия дом, представени от Ройтерс.

Очаква се да бъдат разисквани редица проблеми, създаващи напрежение сред двете стопански суперсили. Това ще е и най-обстойния диалог сред двамата водачи, които последно организираха телефонен диалог на 9 септември.

В последно време напрежението сред Вашингтон и Пекин се дължи на редица фактори - от произхода на COVID-19 до увеличението на нуклеарния военен боеприпас на " Поднебесната империя ".
свързани новини6097на 13.08.20212712на 22.07.2021
„ Двамата водачи ще обсъдят способи за отговорно решение на проблемите, както и благоприятни условия за взаимна работа, там където нашите ползи съответстват. Президентът ясно ще показа ползите и целите на Съединени американски щати и ще бъде прям по отношение на опасенията ни “, се споделя в известието на Белия дом.

Представител на китайската администрация, представен от Reuters, на собствен ред съобщи, че съответни резултати или съглашения не са цел на диалозите, които са ориентирани по-скоро към възобновяване на градивния разговор.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР