Американският президент Джо Байдън призова за приемане на мащабен пакет

...
Американският президент Джо Байдън призова за приемане на мащабен пакет
Коментари Харесай

Байдън зове за приемане на мащабен пакет от инфраструктурни и социални програми

Американският президент Джо Байдън прикани за приемане на огромен пакет от инфраструктурни и обществени стратегии с аргумента, че вложенията са нужни за опазване конкурентоспособността на страната.

В Скрантън, щата Пенсилвания - място на служащи, които се занимават с физически труд, Байдън акцентира, че от десетилетия насам американските законодатели не са приемали пакети за инфраструктурни стратегии.

Визитата на Байдън в градчето, в което е живял като дете, бе на фона на несъгласия в редиците на демократите по въпроса за проекта на президента за обществени и инфраструктурни стратегии.

За Байдън приемането на стратегиите ще „ вдъхне нов живот на стопанската система “.

Демократите управляват с малко болшинство и двете камари на Конгреса, само че има разединение по въпроса за това какъв брой средства да бъдат отпуснати.

Единият пакет е от 1,2 трилиона $ за усъвършенстване на мостове, пътища и железопътни линии. Вторият, по който има най-вече разногласия, планува 3,5 трилиона $ за обществени стратегии и такива за климатичните промени.

От Белия дом подадоха сигнали, че са подготвени по втория пакет да се съгласят на понижаване до 1,9 и 2,2 трилиона $, до момента в който умерени демократи желаят да видят цифрата от 1,5 трилиона $.

Байдън съобщи, че е оптимист и че до компромис за изненада на някои ще се стигне. 

Времето за приемане на основните за администрацията ограничения понижава с приближаващи периоди включително изчерпване на плануваните федерални средства за автомагистрали на 31 октомври. От друга страна Съединени американски щати се надяват да покажат готовността си за вложения свързани с климатичните промени на срещата на върха за климата в Шотландия на 1 ноември.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР