Американският президент Джо Байдън покани бразилския си колега Луиз Инасио

...
Американският президент Джо Байдън покани бразилския си колега Луиз Инасио
Коментари Харесай

Байдън покани Лула да Силва във Вашингтон

Американският президент Джо Байдън предложения бразилския си сътрудник Луиз Инасио Лула да Силва да го посети във Вашингтон при започване на февруари, се показва в взаимно изказване след телефонен диалог сред двамата водачи, в което се прецизира, че поканата е призната, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Американският държавен глава е изразил по време на този диалог с Лула да Силва „ неизменимата поддръжка на Съединени американски щати за бразилската народна власт и за изразяването на свободната воля на бразилския народ, както тя беше изразена по време на последните президентски избори, които президентът Лула да Силва завоюва “. Байдън е осъдил насилието и офанзивата против демократичните институции и против мирното предаване на властта, се показва в взаимното изказване.

Това телефонно позвъняване идва единствено ден след офанзивата на последователи на крайнодесния някогашен бразилски президент Жаир Болсонаро против главните държавни институции в столицата на Бразилия, показва Агенция Франс Прес.

Двамата водачи са се заели също да „ работят взаимно в тясно съдействие по провокациите, пред които са изправени Съединени американски щати и Бразилия, в това число изменението на климата, икономическото развиване, мира и сигурността “.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР