Американският президент Джо Байдън отправи сериозна вербална атака срещу предшественика

...
Американският президент Джо Байдън отправи сериозна вербална атака срещу предшественика
Коментари Харесай

Байдън нападна Тръмп: Използва езика на нацистка Германия

Американският президент Джо Байдън насочи сериозна вербална офанзива против предшественика си Доналд Тръмп, като го упрекна, че употребява реториката на нацистка Германия, съобщи Франс прес.

Доналд Тръмп, който е огромният любимец за президентската номинация на Републиканската партия, " е подготвен да пожертва нашата народна власт, с цел да получи властта ", сподели демократът Байдън в региона на Вали Фордж в щата Пенсилвания - историческо място, обвързвано с американската Война за самостоятелност.

" Той споделя, че кръвта на американците е била нечиста, като употребява тъкмо същия език, който е бил в приложимост в нацистка Германия ", съобщи 81-годишният Байдън.
Президентът направи това изказване в границите на тирада, отдадена на третата годишнина от щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година. Тогава симпатизанти на Доналд Тръмп се пробваха да попречат на потвърждаването на резултатите от президентските избори през 2020 година, които бяха извоювани от Байдън.

Президентът Байдън разкритикува по-рано Тръмп, че е въодушевил щурма на Капитолия и че възнамерява възмездие против тези, които се пробват да му потърсят сметка. Според Байдън предшественикът му е сложил събитията от 6 януари 2021 година в центъра на акцията за новото си избиране като държавен глава, заяви Българска телеграфна агенция.
Байдън сподели, че Тръмп е отприщил офанзивата, а по-късно е оставил на други хора да свършат " мръсната работа ", като се е отдръпнал в Белия дом и напомни на американците, че Тръмп назовава съперниците си " сган ".

" Това е езикът на нацистка Германия. Как се осмелява? За кого, за бога, се мисли? ", попита риторично Байдън.

Съдбата на демокрацията ще бъде решена на изборите. На изборите ще бъде решена ориста на вашата независимост, сподели Байдън.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР