Американският президент Джо Байдън не се очаква да посети Украйна.

...
Американският президент Джо Байдън не се очаква да посети Украйна.
Коментари Харесай

Говорителят на Белия дом: Американският президент не се очаква да посети Украйна

Американският президент Джо Байдън не се чака да посети Украйна. Това съобщи прессекратрят на Белия Дом Джен Саки на фона на мнения, че високопоставени американски лица ще посетят страната, откакто това направиха водачи от западни страни.

В изявление за подкаста Pod Save America Саки сподели, че Байдън е подготвен да се изправи пред разнообразни провокации, в това число да отиде в Украйна, само че " ние няма да изпращаме президента в Украйна. "

По-рано самият Байдън съобщи, че решението за изпращане в Украйна на високопоставено лице от администрацията му към момента се обмисля. 

Американският президент бе наоколо до границата на Украйна през март, когато посети Полша. Тогава той сподели, че е бил отчаян, че не е съумял да влезе в страната и да се запознае на място с следствията от съветската инвазия. 

Междувременно представителят на американското външно министерство Нед Прайс съобщи, че към момента няма съответни проекти за завръщане на американските дипломати в Украйна на фона на новината, че Франция връща посланика си в Киев.

Заради съветската инвазия американските дипломати бяха преместени в западноукраинския град Лвов, а по-късно в Полша. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР