Американският президент Джо Байдън изпълни обещанието си да има 100

...
Американският президент Джо Байдън изпълни обещанието си да има 100
Коментари Харесай

Бонус срещу ваксина: Новият стимул за хората в САЩ

Американският президент Джо Байдън извърши обещанието си да има 100 милиона ваксинирани за съвсем два пъти по-кратък период от в началото оповестения – 100 дни от началото на мандата му.

" Казах, че се надявам 100 милиона души да получат първа доза от имунизацията през първите ми 100 дни като президент. Постигнахме тази цел предходната седмица – на 58-мия ми ден, 42 дни преди крайната дата. Сега слагам нова цел – 200 милиона имунизирани с първа доза до 100-ия ден от началото на мандата. Знам, че е амбициозно и че нито една друга страна по света даже не се приближава до това, което вършим ", съобщи Байдън на първата си конференция.

Американски компании също се активизираха да изпълнят проекта на президента и към този момент оферират великодушни бонуси за чиновниците си, в случай че изберат да се ваксинират. На първа линия за ваксини са кланици, супермаркети и ферми – там, където се употребява доста физически труд. Няколко огромни вериги хранителни магазини, измежду които и Aldi, дават няколко часа заплатен отпуск в деня на слагане на дозата. Други компании пък избират да отворят лични имунизационни центрове.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди дефинитивно пакета...

Базираната в Калифорния Bolthouse Farms – компания, която продава моркови, смутита и сокове, всяка седмица провежда имунизационни сесии и заплаща по 500 $ на чиновниците си за ваксина.

Гигантът за произвеждане на месо JBS дава по 100 $ на имунизиран чиновник и раздава постоянно материали на разнообразни езици, с които се разяснява изгодата от имунизациите. До средата на март 1/3 от чиновниците на компанията към този момент са получили първа доза. В комерсиалната верига Target дават 30 $ за транспортни разноски.

Авиокомпанията United Airlines даже загатва, че ще направи наложителна имунизацията за водачи и стюардеси. Други компании са даже още по-изобретателни и дават по една поничка на ден за всеки ваксиниран чиновник до края на годината, а други оферират бира по 10 цента на първите 2000 души, получили първа доза.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР