Американският президент Джо Байдън е казал на израелския премиер Бенямин

...
Американският президент Джо Байдън е казал на израелския премиер Бенямин
Коментари Харесай

Байдън очаква от Нетаняху значителна деескалация на конфликта в Газа още днес



Американският президент Джо Байдън е споделил на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, че чака забележителна деескалация на спора в Газа още през днешния ден, оповестиха от Белия дом и допълват, че Байдън желае дейности за прекъсване на огъня.

Байдън и Нетаняху разговаряха по телефона за четвърти път в границите на една седмица.

Междувременно Бенямин Нетаняху съобщи, че е " решен " да продължи военната интервенция против палестинската Хамас в Газа " до постигането на нейната цел - да върне мира и сигурността на вас, жителите на страната ".

" Всеки ден нанасяме удари върху повече благоприятни условия на терористичните организации, смъкваме повече терористични замъци, удряме повече тайници с оръжия ", сподели той.

Нетаняху не разяснява апелите на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за деескалация на напрежението, като единствено означи, че " високо прави оценка " поддръжката на Вашингтон в правото на Израел да се пази.

Вашингтон желае помирение, само че отхвърля да поддържа проекторезолюция, импортирана от Франция в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с аргумента, че тя подкопава напъните за деескалация.

По-рано източник от израелската войска заяви, че се прави оценка по кое време е точният миг за прекъсване на огъня и доколко е погубен военният потенциал на Хамас.

В 10-ия ден от началото на спора при 25-минутна военновъздушна офанзива Израел порази 40 цели на Хамас, към 50 ракети бяха изстреляни към израелска територия. Ракети против Израел бяха изстреляни и от Южен Ливан.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР