Американският писател Стивън Кинг, гостувайки на тв предаване, обясни защо

...
Американският писател Стивън Кинг, гостувайки на тв предаване, обясни защо
Коментари Харесай

Стивън Кинг: Изолацията кара хората да четат ужаси

Американският публицист Стивън Кинг, гостувайки на тв предаване, изясни за какво доста хора под карантина обичат да четат страшни истории.

„ Мисля, че в сложни времена хората в действителност избират страховити книги. И това е правилно, защото когато се потопите в „ Ако кърви " (новият разказ на Кинг, издадена през април т.г.) или в „ Играта на Джералд " (най-продаваният разказ на писателя от 1992 година - бел. ред.), или във всевъзможен различен материал от хорър жанра, обстановката там е доста по-лоша, в сравнение с да сте самичък сред четири стени и да ви е свършила тоалетната хартия ", сподели Стивън Кинг.

Според него по този начин читателите за малко се разсейват от актуалните си проблеми, осъзнавайки, че героите в романа са доста по-зле.

" Тогава затваряте книгата и спите умерено като бебе. Поне това е моята доктрина ", акцентира писателят.

По-рано Стивън Кинг изрази страдание поради обстоятелството, че пандемията от ковид e предиздвикала доста хора да се усещат като че ли са попаднали в неговия антиутопичен разказ „ Сблъсък ". В него се споделя за пост-апокалиптичен свят, унищожен от гибелен грип.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР