Американският писател-фантаст Нийл Стивънсън, който за първи път използва термина

...
Американският писател-фантаст Нийл Стивънсън, който за първи път използва термина
Коментари Харесай

Авторът на термина метавселена отрече да има нещо общо с Фейсбук

Американският писател-фантаст Нийл Стивънсън, който за първи път употребява термина " метавселена " в научнофантастичния си разказ " Avalanche " от 1992 година, отхвърли да има каквото и да било общо с концепцията за преименуването на Facebook в " Мета ".

„ Нямам нищо общо с това, което прави Facebook, в това число Метавселената, с изключение на очевидния факт, че употребяват термина, който измислих и разгласих в книгата си " Avalanche ". До момента не сме имали никакви договаряния или мнения Facebook да си купи термина ", написа писателят в Туитър.

Facebook разгласи преименуването си на " Мета " на 28 октомври. Създателят на обществената мрежа Марк Зукърбърг изясни новото лого с думите, че новата марка се концентрира върху метавселена, в която хората ще оставят електронните устройства и от ден на ден ще се любуват на виртуална действителност. В същото време на този стадий имената на приложенията (включително обществената мрежа Facebook, Инстаграм, Уотсъо и други) няма да бъдат променяни.

Ребрандирането става на фона на поредност от кавги, включващи обявяване на неетични практики на компанията, измежду които пропуски в сигурността на потребителите, съзнателно манипулиране на наличие за максимизиране на облагите, и разпространяването на тирада на омразна тирада.

Компанията беше изправена пред рестрикции от голям брой страни, чиито управляващи осъдиха Facebook за разпространяване на политически реклами.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР