Американският министър на отбраната Лойд Остин потвърди ангажимента на Съединените

...
Американският министър на отбраната Лойд Остин потвърди ангажимента на Съединените
Коментари Харесай

Шефът на Пентагона: Русия да прекрати дестабилизиращите дейности в Черно море

Американският министър на защитата Лойд Остин удостовери уговорката на Съединените щати за гарантиране на стабилността в Черноморския район. В Киев Остин уточни още, че Русия е спънка за мирното решение на рецесията в Източна Украйна.

Подкрепата на Съединените щати за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна е непоклатима, акцентира Лойд Остин в Киев, спирка по време на черноморската му обиколка, която включва още Грузия и Румъния.

Призоваваме Русия да приключи дестабилизиращите си действия в Черно море, съобщи още американският министър на защитата.

„ Съединените щати ще продължат да оказват помощ за възстановяване на военноморския потенциал главно на Украйна, само че също по този начин и на Грузия, Румъния и България. Ние от дълго време разбираме смисъла на съдействието и единството сред съдружниците и сътрудниците за въздържане на съветската експанзия “, безапелационен беше Лойд Остин и акцентира, че няма смяна в операционните качества на Съединени американски щати в района.

„ Ние оставаме в Черно море и в доста други елементи от този район. Това е част от нашия ангажимент към сътрудниците и ще продължим да го изпълняваме. За нас този район е сериозен и оставаме ангажирани със сигурността на нашите сътрудници “, съобщи Лойд Остин в Киев, който добави, че никоя трета страна няма право на несъгласие върху желанието на Украйна да стане член на НАТО.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР