Американският министър на отбраната Лойд Остин обяви планирана сделка за

...
Американският министър на отбраната Лойд Остин обяви планирана сделка за
Коментари Харесай

САЩ ще продадат 250 танка Ейбрамс на Полша

Американският министър на защитата Лойд Остин разгласи планувана договорка за продажба на 250 танка " Ейбрамс " на Полша, съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е станало в миг, когато Вашингтон се стреми да укрепи защитата на този собствен основен европейски съдружник на фона на възходящата опасност от война сред Русия и Украйна.

Остин заяви новината по време на аудиенция в Полша, чиито водачи са обезпокоени от разполагането на хиляди съветски бойци в прилежаща Беларус в границите на скупчването от Русия на големи военни сили наоколо до Украйна, което съгласно НАТО може да е индикация за планувана инвазия.  Руският президент Владимир Путин отхвърля страната му да крои сходни проекти.

" Някои от тези (руски) сили са на 321 километра от полската граница ", сподели Остин.

" Ако Русия още веднъж нахлуе в Украйна, Полша може да бъде изправена пред десетки хиляди украински бежанци и други хора, които ще се насочат към границата й, пробвайки се да спасят себе си и фамилиите си от пожара на войната ", добави шефът на Пентагона.

Продажбата на танкове " Ейбрамс " на Полша, на чиято територия ще бъде ситуиран детайл от американския противоракетен щит в Европа, е знак за дълбоките и укрепващи връзки в региона на защитата със Съединени американски щати, отбелязва Ройтерс. Сделката бе оповестена след разполагането на още близо 5000 американски бойци, както и на спомагателни бойни самолети в Полша, като част от реакцията на Вашингтон на украинската рецесия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР