Американският министър на отбраната Джим Матис увери днес Южна Корея,

...
Американският министър на отбраната Джим Матис увери днес Южна Корея,
Коментари Харесай

САЩ няма да пренебрегнат военния си ангажимент на Корейския полуостров

Американският министър на защитата Джим Матис увери през днешния ден Южна Корея, че Съединени американски щати няма да понижават числеността на войските си на Корейския полуостров, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"Ангажиментът на Съединени американски щати към Република Корея остава хладнокръвен и Съединени американски щати ще продължат да употребяват всички дипломатически и военни благоприятни условия, с цел да отстояват уговорката си ", сподели Матис на корейския министър на защитата Сон Йон-моо, с който се срещна в Сеул. Преди това Матис беше на посещаване в Китай, а от Сеул отпътува за Токио.

В Южна Корея Съединени американски щати имат 28 500 бойци.

Целта на късата аудиенция на Матис в Сеул беше да се успокоят терзанията на Южна Корея след неочакваната анулация на огромните взаимни военни учения, планувани за това лято. Те бяха анулирани след срещата на върха на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп със севернокорейския водач Ким Чен-ун.

Матис сподели, че задължението на Съединени американски щати включва опазване на "сегашните равнища на американски военни сили " на полуострова. Той е защитил пред южнокорейския си министър решението на президента Тръмп да анулира ученията с аргумента, че това усилва опциите за дипломатически договаряния, съобщи Ройтерс. Матис е изтъкнал, че военните сили на Съединени американски щати и Република Корея ще останат "обединени, бдителни и в подготвеност ". Но Матис би трябвало да изясни по какъв начин Съединени американски щати ще поддържат готовността на американско-южнокорейските сили, които от дълго време се гордеят, че, в случай че се наложи, са в положение неотложно да влязат в пердах, отбелязва Ройтерс.

Миналата година в ученията "Фрийдъм гардиън " ( "Пазител на свободата ") участваха 17 500 американски бойци и над 50 000 южнокорейски военнослужещи.

Южнокорейският министър сподели, че срещите на Ким с Тръмп и с южнокорейския президент Мун Дже-ин са положили основите на дълготраен мир на Корейския полуостров.

Санкциите на Обединените народи против Северна Корея би трябвало да останат, до момента в който тя не предприеме съответни и необратими стъпки към денуклеаризация, обявиха двамата министри, съобщи Ройтерс. Агенцията се базира на общо изказване на министерствата на защитата на Съединени американски щати и Южна Корея, публикувано след диалозите в Сеул.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР