Американският министър на отбраната Джеймс Матис опроверга информацията, че е

...
Американският министър на отбраната Джеймс Матис опроверга информацията, че е
Коментари Харесай

Шефът на Пентагона не е наричал Тръмп петокласник

Американският министър на защитата Джеймс Матис опроверга информацията, че е наричал президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп петокласник поради отношението на президента към обстановката в Северна Корея. Това се споделя в изказване, публикувано от пресслужбата на министерството на защитата на Съединени американски щати.

По време на съвещание на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати от 19 януари Тръмп не е оценил смисъла на американското военно наличие на Корейския полуостров, в това число специфичните интервенции на разузнаването, които разрешават да се записва ракетно изстрелване за 7 секунди, до момента в който от Аляска това би лишило 15 минути. Ветеранът на американската публицистика и член на публицистичния съвет на „ Вашингтон пост “ Боб Удуърд е описал този епизод в своята нова книга „ Страх. Тръмп в Белия дом “. Според него на това съвещание президентът се е поинтересувал за какво би трябвало да се харчат пари за американското военно наличие в Южна Корея.

След приключването на Съвета Матис е бил доста нервиран и угрижен. Той е декларирал в своя непосредствен кръг от сътрудници, че Тръмп се държи и мисли като „ петокласник или шестокласник “.

Матис дефинира тази информация като „ небивалица “ и „ артикул на нечие доста богато въображение “. „ Презрителните думи за президента, които ми се приписват в книгата на Удуърд, в никакъв случай не са произнасяни от мен или в мое наличие “, се споделя в изказването на министъра, който счита, че употребяваните от създателя „ анонимни източници не придават доверие “. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР