Американският милиардер Илън Мъск, който е собственик на социалната мрежа

...
Американският милиардер Илън Мъск, който е собственик на социалната мрежа
Коментари Харесай

Politico: Илон Мъск се превърна във враг номер едно на Европа в цифровото пространство

Американският милиардер Илън Мъск, който е притежател на обществената мрежа X (бившият Twitter), ‘се трансформира във зложелател номер едно‘ за европейското общество в цифровото пространство, пишат медиите.

След офанзивата на Хамас против Израел обществената мрежа беше наводнена с ‘ужасяващи изображения, политически стимулирани неистини и терористична пропаганда‘. Съответните изявления нарушават разпоредбите на самия запас, както и новия закон на Европейски Съюз за обществените мрежи, написа американският вестник Politico.

Сега Мъск е изправен пред опасността от наказания, в това число и вероятни огромни санкции. Длъжностни лица в Брюксел към този момент са почнали да събират доказателства в подготовка на публично следствие за вероятни злоупотреби от страна на X в Европейския съюз. Англия и Германия са се включили към рецензиите на обществената мрежа, показва изданието.

Според създателя на обявата, тази „ борба “ е „ сериозен тест “ и за двете страни. Така Мъск ще се бори с всевъзможни обвинявания, че не е виновен притежател на обществената мрежа, и ще потвърди своя ангажимент към свободата на словото. Европейски Съюз от своя страна ще желае да покаже, че новият правилник, наименуван Закон за цифровите услуги (DSA), има зъби.

Европейският комисар Тиери Бретън към този момент изиска Мъск да изясни за какво графичните изображения и „ дезинформацията “ за рецесията в Близкия изток бяха необятно публикувани в X.

Припомняме, че по-рано Мъск разкритикува новия закон на Европейския съюз, като се съгласи с мнението, че в Европейски Съюз ще бъде открит цялостен надзор над медиите.

Добавяме също, че в сряда Мъск сподели, че актуалната миграционна политика на Европейския съюз прави гражданската война в Европа неизбежна.

Германският политолог Александър Рар прикани да се вземат на съществено прогнозите на Мъск и сподели, че всеобщият и неконтролиран приток на мигранти скоро ще докара до обществен гърмеж в Европейски Съюз.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР