Американският космически апарат Peregrine One, който беше изстрелян миналата седмица

...
Американският космически апарат Peregrine One, който беше изстрелян миналата седмица
Коментари Харесай

Частната лунна мисия от САЩ приключи в Тихия океан

Американският галактически уред Peregrine One, който беше изстрелян предходната седмица за кацане на Луната, приключи своята задача в огнени пламъци над Тихия океан, оповестяват Военновъздушни сили и Фокус.

Peregrine One изпита щета в системата за задвижване, която изключи всевъзможни благоприятни условия за сполучливо кацане на Луната. В резултат на това частният оператор на апарата, компанията Astrobotic със седалище в Питсбърг, реши да насочи галактическия транспортен съд към земната атмосфера за изгаряне.

Станцията за следене в Канбера, Австралия, удостовери загубата на сигнала с Peregrine в четвъртък в 18:59 часа българско време.

Очаква се останките от Peregrine – в случай че въобще има такива, да са паднали в океана надалеч от обитаеми места.

Целта на Astrobotic беше да достави пет инструмента на НАСА на повърхността на Луната, с цел да изследва локалната среда преди предстоящото завръщане на астронавтите по-късно това десетилетие.

Ако корабът Peregrine беше съумял да кацне сполучливо, това щеше да стане първата американска задача до Луната от половин век насам и първата частна в света.

Само държавни организации от Съединени американски щати, Съюз на съветските социалистически републики, Китай и Индия до момента са управлявали следени кацания на Луната, твърди медията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР