Американският Институт за атомна енергия (NEI) публикува седем препоръки към

...
Американският Институт за атомна енергия (NEI) публикува седем препоръки към
Коментари Харесай

Американският институт за атомна енергия със 7 съвета до Конгреса на САЩ


Американският Институт за атомна сила (NEI) разгласява седем рекомендации към новия състав на Конгреса, свързани с бъдещето на нуклеарната енергетика в Съединени американски щати.

Според организацията (nei.org), която работи за разпространение на атомната енергетика, новият състав на Конгреса, който се закле предходната седмица, ще бъде изправен пред значими законодателни решения.

Основно те са свързани с ролята на нуклеарната енергетика в климатичните политики, създаването на реактори и гориво от ново потомство и смисъла им за националната сигурност на Съединени американски щати. В документа се отбелязва, че Русия, а в последно време и Китай вършат огромни крачки към развиване на атомните си промишлености и са подготвени да поемат водещата роля при определяне на световните атомни правила и стандарти за в бъдеще.

„ Конгресът може да изиграе огромна роля, с цел да подсигурява, че съществуващите АЕЦ ще продължат да работят, технологиите на бъдещето ще се развиват и че износът на атомни технологии ще продължи да нараства “, се споделя в обявата.

От NEI показват, че 56% от електрическата енергия в Съединени американски щати се създава от АЕЦ и не е обвързвана с генерирането на въглероден двуокис. В отговор на устрема за ограничение на световното стопляне всички настоящи реактори би трябвало да бъдат непокътнати и да се обмисли построяването на нови.

АЕЦ са значима част от националната инфраструктура на Съединени американски щати и основават над 100 000 директни работни места и към 470 000 косвени. Недостатъчното финансиране на построяването на сериозна инфраструктура може да коства на американските семейства по 3400 $ годишно и да докара до продължителни спирания на електрозахранването.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР