Американският фонд за дялово инвестиране TPG Capital е влязъл в

...
Американският фонд за дялово инвестиране TPG Capital е влязъл в
Коментари Харесай

Фонд за дялово инвестиране се насочва към Ernst & Young за купуване на част от консултантския й бизнес

Американският фонд за дялово вложение TPG Capital е влезнал в договаряния с консултантската компания Ernst & Young (EY), една от международната Голяма четворка в одита, за пазаруване на дял в нейния консултантски бизнес, оповестява Financial Times. Големите четири или Голямата четворка в одита са четири интернационалните компании, профилирани в осъществяването на одитни услуги и обслужващи огромна част от публично търгуваните компании, както и доста частни сдружения. В предишното групата от одиторски компании е била известна като Големите осем, само че след 1989 г. г. броят им понижава след поредност сливания посред им.

От TPG са изпратили документално предложение до изпълнителните шефове на Ernst & Young /EY/ в клоновете по света и в Съединени американски щати. В него обрисуват проект за обособяване на консултантския от одиторския бизнес, благодарение на покупко-продажби, които употребяват дългов или акционерен капитал. В писмото, забелязано от Financial Times, се споделя и за опцията за следващо извеждане на консултантския бранш на борсата. На този стадий не се загатва оценка на консултантския бизнес на EY, само че TPG показват, че договорката може да отключи капацитет на стойност от десетки милиарди долари. 

През април EY се отхвърли от разделянето на одиторски и консултантски сегменти заради възражения на американския екип. Очакваше се консултантският бранш да започва неотложно обществено предложение на акции /IPO/, при кото цената на предприятието се очакваше да бъде оценена на почти 100 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР