Американският държавен секретар Майк Помпейо съобщи днес за назначаването на

...
Американският държавен секретар Майк Помпейо съобщи днес за назначаването на
Коментари Харесай

Помпейо съобщи за назначаването на специален координатор по въпросите на Тибет

Американският държавен секретар Майк Помпейо заяви през днешния ден за назначението на своя асистент по въпросите на демокрацията, правата на индивида и трудовите връзки Робърт Дестро за специфичен координатор по въпросите на Тибет, заяви Българска телеграфна агенция.

Помпейо разясни, че Робърт Дестро ще поставя старания за развиване на разговора сред Китай и Далай Лама  Далай Лама Далай Лама е почитан лама в будистката школа Гелуг или " Жълтите шапки " на тибетския или негови представители, за отбрана на неповторимата религиозна, културна и езикова еднаквост на тибетците и гарантирането на спазването на човешките права.

В публикуваното изказване на Помпейо и се добавя: "Специалният координатор ще поддържа също напъните за реакция на потребностите на тибетските бежанци ".

Дестро ще съвместява двете длъжности, се показва в изказването. През юли Съединени американски щати вкараха нови визови рестрикции за китайски чиновници, свързани, съгласно Вашингтон, с ограничение на достъпа на чужденци до Тибет. В отговор китайското външно министерство съобщи, че Пекин ще вкарва визови ограничавания за жители на Съединени американски щати.

Говорителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян съобщи през юли, че Пекин приканва Съединени американски щати "да престанат да употребяват Тибет като претекст за интервенция във вътрешните работи на Китай и да престанат да вървят по неверен път, с цел да предотвратят нанасянето на спомагателни вреди на двустранните връзки ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР