Американският държавен секретар Антъни Блинкен разговаря с групата на Букурещката

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкен разговаря с групата на Букурещката
Коментари Харесай

Блинкен обсъди Украйна със съюзниците от източния фланг на НАТО

Американският държавен секретар Антъни Блинкен беседва с групата на Букурещката деветка (Б9), съдружници от източния фланг на НАТО, заяви на уеб страницата на Държавния департамент представителят Нед Прайс, предава БГНЕС.

Секретарят и външните министри разискаха дестабилизиращото военно скупчване на Русия по границата с Украйна; нуждата от единна, подготвена и решителна позиция на НАТО за груповата защита на съюзниците; и трансатлантическото съдействие по въпроси от общ интерес. Министърът акцентира уговорката на Съединени американски щати за продължение на тесните съвещания и съгласуваност с всички трансатлантически съдружници и сътрудници, до момента в който се работи за деескалация посредством въздържане, защита и разговор.

Към диалога се причисли и българският външен министър Теодора Генчовска, оповестиха от Министерство на външните работи. Външният министър показа общата угриженост за сигурността на Украйна поради забележителното скупчване на съветски военни сили по границата, предава БНР.

Тя приветства дипломатическите старания за увещание на Москва да предприеме ограничения по деескалация чрез идните срещи в разнообразни формати – двустранния разговор сред Съединени американски щати и Русия по стратегическата непоклатимост, Съвета НАТО-Русия и Постоянния съвет на ОССЕ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР