Американският държавен секретар Антъни Блинкен е в Израел за преговори

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкен е в Израел за преговори
Коментари Харесай

Блинкен в Израел: Ще има ли прекратяване на огъня в Ивицата Газа?

Американският държавен секретар Антъни Блинкен е в Израел за договаряния за прекъсване на огъня в Ивицата Газа. Той се среща с премиера Бенямин Нетаняху в израелското министерство на защитата. 

Традиционният съдружник на Израел - Съединени американски щати, в този момент твърдо упорстват за неотложно и трайно преустановяване на огъня и анулация на сухопътната интервенция в Рафа.

Те предложиха проекторезолюция в Организация на обединените нации, която изисква неотложно прекъсване на огъня в Газа и абсолютно освобождение на всички заложници.

Въоръжените мъже поставят автомата си в скута на Естер Кунио и се снимат с нея

На този декор в Доха не престават непреките договаряния сред Израел и „ Хамас “ с посредничеството на Египет и Съединените щати. Засега „ Хамас “ и еврейската страна не одобряват предложенията на другата страна, с цел да бъде задействано сключването на помирение.

Израел изрично отхвърля да попречва доставките на филантропична помощ за цивилните палестинци

Организация на обединените нации и филантропични организации не престават да предупреждават за заплахата от всеобщ апетит в Газа. Генералният шеф на СЗО утвърди увеличението на въздушните и морските коридори за доставки, само че акцентира, че единствено влизането на помощи през сухопътните пунктове може да помогне за попречване на глада. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР