Американският барабанист и продуцент Винсънт Пол Абът, известен като основател

...
Американският барабанист и продуцент Винсънт Пол Абът, известен като основател
Коментари Харесай

Без него светът на метъла вече няма да е същият! Отиде си основателят на групата Pantera Винсънт Пол Абът

Американският барабанист и продуцент Винсънт Пол Абът, прочут като създател и участник в тежката метъл група Pantera, умря на 55-та си година. Това се оповестява на формалната страница във Facebook.

Засега към момента нищо не е известно за аргументите за гибелта на барабаниста на групата Pantera и Hellyeah.

Неговият представител удостоверява новината, само че отхвърли да добави детайлности.


„ Винсент Пол Абът, прочут още като Вини Паул, умря. Пол е най-известен с работата си като барабанист в групите Pantera и Hellyeah. Все още няма никакви детайлности. Семейството му моли да почитате уединението им в този сложен миг “, се споделя в известие на страницата на Pantera във Facebook.
Вини Пол и брат му Даймбег Даръл основават Pantera през далечната 1981 година Групата придобива интернационална популярност обаче едвам откакто към нея се причислява вокалистът Фил Анселмо.


По време на съществуването си Pantera печели четири номинации за „ Грами “ и записва девет албума, попаднали в класацията на Billboard Топ 200, в това число албума „ Far Beyond Driven “ от 1994-а, който дебютира преди всичко в класацията.
След разпадането на Pantera, братята Абът образуват групата Damageplan през 2003 година Бандата също се разпада, откакто на 8 декември 2004 година Даймбег е убит от полудял почитател по време на концерт в Охайо.
От 2006 година Пол е барабанист на супергрупата Hellyeah, в чийто състав влизат още вокалистът на Mudvayne Чад Грей и китаристът на Nothingface Том Максуел.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР