Американският автомобилен производител Ford ще построи нов завод за батерии

...
Американският автомобилен производител Ford ще построи нов завод за батерии
Коментари Харесай

Ford изгражда нов завод за електрически батерии

Американският авто производител Ford ще построи нов цех за акумулатори на стойност 3,5 милиарда $ в Мичиган. Ford ще разнообрази предлаганите от него акумулатори с технология от китайска компания, до момента в който усилва производството на електрически автомобили.

Председателят на борда на шефовете на Ford Бил Форд и други ръководители на компанията се причислиха към губернатора на Мичиган Гретхен Уитмър на събитие, с цел да разпространяват начинанието, което включва партньорство с китайската компания Contemporary Amperex Technology Co.

Уитмър, демократ, разгласи известието за " още една победа за Мичиган ", като уточни основаването на 2500 нови работни места в производството.

Преди това Ford обмисляше да разположи завода във Вирджиния, само че концепцията беше отхвърлена от републиканския губернатор Глен Янгкин в ход, който беше общопризнат като знак за упоритостите на Янгкин да се включи в републиканската президентска конкуренция през 2024 година

Ford съобщи, че планът в Маршал, Мичиган - ситуиран на към 100 благи западно от Детройт - ще разнообрази профила на батериите на компанията, като се откаже от настоящето извънредно потребление на никел-кобалт-манганови (NCM), чието произвеждане е скъпо заради дефицита на първични материали.

В Маршал Ford ще създава литиево-железно-фосфатни акумулатори от 2026 година нататък. Технологията включва по-евтини първични материали и може да понесе по-често и по-бързо зареждане от NCM батериите, обявиха от компанията.

Автомобилният колос си слага за цел годишното произвеждане на 600 000 електрическия автомобил в международен мащаб до края на 2023 година и два милиона до края на 2026 година

" Гамата електрически коли на Ford провокира голямо търсене ", съобщи основният изпълнителен шеф Джим Фарли.

Той добави, че с цел да доближат допустимо най-вече електрически автомобили до клиентите, Ford е " първият авто производител, който се ангажира " да създава и двата типа акумулатори в Съединени американски щати. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР