Американският актьор с руско гражданство Стивън Сегал ще строи център

...
Американският актьор с руско гражданство Стивън Сегал ще строи център
Коментари Харесай

Стивън Сегал ще строи център за бойни изкуства край Москва

Американският артист с съветско поданство Стивън Сегал ще строи център за бойни изкуства вместо детска болница на " Рубльовка " – най-скъпия регион в покрайнините на Москва, оповестява изданието Baza. Звездата от голям брой второкласни холивудски екшъни има 26-процентен дял във компанията " Горки холдинг компани ", която се е сдобила с голям имот земя там.

Местните управляващи в Подмосковието са отдали на компанията 8,2 хектара земя под аренда до 2026 година Участъкът е ситуиран на 25-ия километър на Рубльово-Успенското шосе. На тази " златна "  земя – може би най-скъпата в цяла Русия, компанията, в която Стивън Сегал има дял, би трябвало да се построи интернационален център за източни бойни изкуства. Пазарната стойност на подобен имот, съгласно изчисленията на изданието, възлиза на 800 000 000 рубли (около 13,6 милиона евро), а компанията на Сегал го е получила без осъществяване на търг.

Според извлечения от регистрите този сектор е бил възложен за безсрочно прилагане на Националния медицински проучвателен център по онкология " Н. Н. Блохин ". През 2018 година държавната корпорация " Дом.РФ "  пуска имота на търг с начална цена 178 милиона рубли, при изискване че теренът може да бъде употребен само за уреди за лекуване на деца. След 4 месеца несполучливи търгове онкоцентърът " Блохин "  решава да си върне земята, само че на нея детска болница по този начин и не е издигната. Впоследствие парцелът се оказва благосъстоятелност на Одинцовския градски окръг и статутът на земята е изменен.

Така локалните управляващи в Подмосковието дават имота без конкуренция на компанията на американския артист, като стимулират решението си с обстоятелството, че компанията ще сътвори работни места за построяването на обекта. В същото време в формалното съглашение сред тях и компанията на Сегал е посочено, че единствено 8 души ще строят комплекса на повърхност, по-голяма от 8 хектара. До 2026 година те би трябвало да изградят „ двуетажен състезателен център с комплекс от спомагателни здания “ с съществена зала за айкидо,  фитнес зала, конферентна зала и изложбено пространство.

Стивън Сегал, чийто татко е потомък на съветски евреи, стана съветски жител през ноември 2016 година, като паспортът му бе връчен персонално от президента Владимир Путин. Прес-секретарят на президента Дмитрий Песков тогава заяви, че  актьорът, " прочут със своите топли усеща към нашата страна ", дълго и упорито е молил за това. През 2021 година в свое изказване Сегал даде обещание в никакъв случай да не се отхвърля от съветското си поданство.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР