Американският адмирал в оставка Гари Харис, неотдавна назначен за посланик

...
Американският адмирал в оставка Гари Харис, неотдавна назначен за посланик
Коментари Харесай

US-адмирал призовава САЩ да се подготвят за война с Китай

Американският адмирал в оставка Гари Харис, наскоро назначен за дипломат в Австралия, призовал Съединени американски щати да се приготвят за война с Китай, заяви The Independent. По време на слушания в Конгреса някогашният боен съобщи, че във Вашингтон недооценяват агресивното позициониране на КНР в тихоокеанския район и скоростта, с която Пекин усилва своята военна мощност.

„ Съдейки по държанието на Пекин, аз допускам, че в този момент Китай ще се опита да подкопае открития международен ред” – декларирал Харис.

Според него, на Съединени американски щати ще му бъде мъчно да противодейства на китайската войска, в случай че не бъдат взети в този момент ограничения.

Харис също по този начин добавил, че КНР интензивно модернизира своя ВПК и се старае да употребява политическото си въздействие и икономическите лостове за насила на прилежащите страни към промени на статуквото в Азиатско-Тихоокеанския район.

По-рано Пентагонът показа нова отбранителна тактика, в която се приказва, че стратегическото съревнование с Китай и с Русия се явява приоритет за въоръжените сири на Съединени американски щати. Шефът на Пентагона Джейм Метис, разяснявайки документа, съобщи, че опълчването на великите страни, а не битката с тероризма, ще бъдат в центъра на внимание на американското военно управление.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР