Американските военновъздушни сили са увеличили контролирания от тях периметър около

...
Американските военновъздушни сили са увеличили контролирания от тях периметър около
Коментари Харесай

Джо Байдън: САЩ ускоряват евакуацията от Афганистан

Американските военновъздушни сили са нараснали следения от тях периметър към летището в афганистанската столица Кабул, като част от напъните им да ускорят евакуирането на американски жители, афганистанци, които са в тежко състояние и жители на съдружниците на Съединените щати. Това заяви пред кореспонденти в Белия дом американският президент Джо Байдън.

По думите му талибаните оказват подпомагане, само че обстановката остава рискова.

Байдън съобщи, че Съединените щати наблюдават за възможни набези от „ Ислямска страна “ и други размирен групировки, само че добави, че не вижда причина да не продължи ускореният ритъм на евакуация.

Американският президент още веднъж изрази вяра евакуацията от Афганистан да завърши до 31 август, само че не изключи опцията срокът да бъде продължен, както желаят други западни водачи. Той описа за хода на интервенцията до момента:

„ Ние работим с повече от 24 страни на четири континента. Осигурихме си съглашения в Персийския залив, в Централна Азия и в Европа, в това число центрове в Катар, Германия, Кувейт, Испания и други страни.

От 14 август до тази заран сме извели 28 хиляди души, както на американски, по този начин и на съюзнически самолети, в това число и на цивилен полети. С това броят на евакуираните от юли доближи към 33 хиляди “

По думите на Байдън от страната би трябвало да бъдат изведени още 15 000 американци и минимум 50 хиляди афганистански съдружници, дружно с техните фамилии.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР