Американските военновъздушни сили проведоха успешно полетни тестове на хиперзвукови бойни

...
Американските военновъздушни сили проведоха успешно полетни тестове на хиперзвукови бойни
Коментари Харесай

САЩ се похвалиха с успешно изпитание на първите си хиперзвукови бойни глави


Американските военновъздушни сили организираха сполучливо полетни проби на хиперзвукови бойни глави със система за въздушно изстрелване на ARRW (Air-Launched Rapid Response Weapon, също има и означение AGM-183A), чиито носители са стратегическите бомбардировачи B-52 Stratofortress. Това се показва в изказване, оповестено в четвъртък от пресслужбата на военновъздушните сили, представени от ТАСС.

На 12 юни военновъздушните сили на Съединените щати сполучливо организираха първите полетни проби на AGM-183A - хиперзвукови бойни глави със системата за въздушно стартиране на ARRW на бомбардировачи B-52 Stratofortress в военновъздушната база Едуардс, Калифорния.

Военновъздушните сили оповестиха, че прототипна версия на ARRW, която е взела участие в тестванията съдържа единствено датчици, и не е въоръжена.
 Китай мачка Съединени американски щати при свръхзвуковите ракети
Китай мачка Съединени американски щати при свръхзвуковите ракети

И това провокира терзания в Съединени американски щати

От пресслужбата означават, че по време на тестванията са " събрани данни за заобикалящата среда " и за самия полет . Освен това, съгласно документа, " са събрани данни за резултатите от удари и трептения върху самите оръжия и разполагането на оръжия навън в самолета ".

Допълва се, че " този тип събиране на данни е нужен за всички оръжейни системи на Военновъздушни сили, които се създават ".

Уил Ропър, помощник-секретар на американските военновъздушни сили за публични поръчки, технологии и логистика, рапортува за потребление на " предоставени от Конгреса компетенции за скоростно основаване на първообраз " на хиперзвукови оръжия за въоръжените сили на страната.

Той разяснява, че развиването на ARRW " се прави за малко врем е " дружно с американската корпорация Lockheed Martin, която е получила съответния контракт от Пентагона. Американските военновъздушни сили чакат ARRW да бъдат подготвени до фискалната 2022 година .
 Путин се хвали: Русия изпревари конкуренцията с хиперзвуковите си ракети
Путин се хвали: Русия изпревари конкуренцията с хиперзвуковите си ракети

Тези ракети били в положение да подсигуряват сигурността на страната в дълга историческа перспектива
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР