Американските власти обсъждат варианти, при които руско-украинската война от сегашния

...
Американските власти обсъждат варианти, при които руско-украинската война от сегашния
Коментари Харесай

Politico: Белият дом проучва варианта за замразяване на руско-украинския конфликт по подобие на корейския

Американските управляващи разискват разновидности, при които руско-украинската война от настоящия парещ стадий може да се трансформира в замразен спор , написа Politico, базирайки се на анонимни източници в американската администрация.

Според изданието вероятността от сходно развиване на събитията се счита в Белия дом за все по-голяма . Такъв спор ще продължи доста години, може би десетилетия - като борбата на Корейския полуостров.

Предварителни разисквания на сходен сюжет са извършени в разнообразни американски департаменти и в Белия дом, се споделя в публикацията. Сред въпросите, обсъждани в администрацията на Байдън при положение на дълготрайно " заледяване ", е къде ще бъдат неофициалните граници, които Украйна и Русия биха се съгласили да не минават.

Този сюжет, счита Белият дом, може да се окаже най-реалистичният в дълготраен проект , като се има поради, че нито Киев, нито Москва са склонни да признаят проваляне.
 Украйна единствено може да се надява на
Украйна единствено може да се надява на " корейски сюжет ", отсече Медведев

С сходни спекулации Киев страхливо намеквал, че победа не може да има

Замразен спор, в който военните дейности са прекъснати, само че нито една от страните не е оповестена за победител или се съгласява с формалното преустановяване на войната, също може да бъде политически допустим дълготраен резултат за Съединените щати и други страни, подкрепящи Украйна , сподели Politico.

Това би означавало, че броят на военните конфликти и разноските за поддръжка на Киев ще намалеят, а публичното внимание към войната ще отслабне.

" Планираме в дълготраен проект, без значение по какъв начин наподобява това в този момент ", цитира обявата американски чиновник, осведомен с полемиките на администрацията на Байдън за Украйна. Подобно обмисляне в този момент е във фокуса на администрацията, сподели той, до момента в който в последните месеци " всичко беше обвързвано със незабавни и краткосрочни задания ".

Други двама сегашни американски чиновници и един някогашен потвърдиха, че продължителното заледяване на военните дейности е една от опциите, за които Вашингтон се готви.

Американските управляващи обмислят и дълготрайни връзки сред Вашингтон и Киев в региона на сигурността, както и разновидности за взаимоотношение на Украйна с НАТО.

Дискусиите са в ранен стадий, акцентират източниците. Войната ще продължи много време, споделиха те, и администрацията на Байдън има намерение да даде на Украйна оръжия и друга помощ, с цел да изтласка съветските войски от допустимо най-голяма територия .

И въпреки всичко даже предлагането за обмисляне при положение на заледяване на спора може да подкопае доверието на украинските водачи в продължаващата поддръжка на Съединени американски щати , изключително поради някои двупартийни позиции в интерес на по-малка поддръжка.
 Расте паниката в Европа, че помощта на Съединени американски щати за Украйна ще секне
Расте паниката в Европа, че помощта на Съединени американски щати за Украйна ще секне

Заради наближаващата предизборна акция за президентските избори

Друг почитан чиновник на администрацията на Байдън сподели, че се обмислят доста проекти за разнообразни непредвидени обстановки, само че ситуацията е нестабилна и единствената надеждна прогноза е, че Русия няма да завладее цяла Украйна .

Докато доста американски чиновници заобикалят да приказват обществено за това по какъв начин ще се развие руско-украинският спор, военачалник Марк Мили, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете, неведнъж е планувал, че рано или късно той ще приключи с мирни договаряния, а не с военна победа на страните.

Съставът на последните пакети с военна помощ за Украйна отразява прекосяването на администрацията на Байдън към по-дългосрочна тактика, сподели представител на Пентагона.

Обемът на военното съоръжение, изпратено в Киев непосредствено от арсеналите на Съединени американски щати, непрестанно понижава през последните няколко месеца, до момента в който пакетите за помощ посредством закупуване на нови оръжия от промишлеността се усилват. Но процесът може да отнеме месеци или години, отбелязва Politico.

Предположенията, че западните сътрудници на Украйна ще се радват войната да се трансформира в замразен спор, непроменяемо провокират внезапно отрицателна реакция в Киев. Представители на украинските управляващи, в това число президентът Зеленски, неведнъж са заявявали изрично, че не са вероятни договаряния с Кремъл, до момента в който и последният съветски боец не напусне територията на Украйна. Въпреки това остава неразбираемо какъв брой мощна ще остане тази решителност, в случай че доставките на оръжие от Съединените щати, главният донор на военна помощ за Украйна, продължат да понижават.

Също по този начин остава незнайно коя тъкмо граница може да бъде начертана по препоръчаната демаркационна линия, като се има поради, че, в това число такива, които не съумя да окупира изцяло, и е малко евентуално непринудено да направи отстъпки по този въпрос.

Украинският президен Володимир Зеленски разгласи за първи път през ноември, след което го разиска с президента на Съединени американски щати Джо Байдън и други водачи и прикани за осъществяване на среща на върха за световен мир въз основа на него.

Планът обаче планува и зтеглянето на съветските войски от интернационално приетата територия на Украйна , което би означавало Москва да се откаже както от четирите района, които твърди, че е анексирала, по този начин и от Крим, който завзе през 2014 година

 Украинците не заменят територии за мир
Украинците не заменят територии за мир

Твърди данни и при съпоставяне през всичките месеци на войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР