Американските власти наредиха евакуация на най-малко 40 000 души, след

...
Американските власти наредиха евакуация на най-малко 40 000 души, след
Коментари Харесай

40 000 евакуирани в Калифорния заради горските пожари

Американските управляващи подредиха евакуация на минимум 40 000 души, откакто разпалвани от вятъра горски пожари приближиха покрайнините на Лос Анджелис, съобщи Асошиейтед прес.
Няколко къщи са изгорели в четвъртък, откакто два пожара, подхранвани от мощни ветрове, изпепелиха сухи шубраци в региона на град Санта Кларита. Не се оповестява за потърпевши хора.
Началникът на противопожарната работа в окръг Лос Анджелис сподели, че нито един от пожарите не е овладян. Властите са прекъснали придвижването по междущатска автомагистрала 5, която свързва Лос Анджелис със северните региони, предава Българска телеграфна агенция.
Огънят се разпалва от топъл вятър, който съгласно синоптиците ще се ускори до скорост 112 км/ч.
Междувременно компания Пасифик газ енд илектрик (PG&E) заяви, че нейна предавателна кула е паднала наоколо до пожара в окръг Сонома, Северна Калифорния, предадоха Ройтерс и АП. От компанията показаха, че е рано да се каже дали това е провокирало горския пожар в региона. Енергийната компания заяви на държавния регулатор, че е научила за рухването на предавателната кула в Гейзервил в сряда вечерта. Минути по-късно там избухна горски пожар, отбелязва АП. Пасифик газ енд илектрик и още две компании стопираха с превантивна цел електроподаването на хиляди клиенти, само че предавателните линии не са прекратени, показва организацията.
При горските пожари в Калифорния през ноември 2018 година бе открито, че бедствието е провокирано от нередовност по линията на Пасифик газ енд илектрик в региона на град Пулга. Компанията се съгласи да заплати санкция от един милиард $.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР