Американските власти наредиха евакуация на 40 000 души, след като

...
Американските власти наредиха евакуация на 40 000 души, след като
Коментари Харесай

Горски пожар евакуира най-малко 40 000 души в Калифорния

Американските управляващи подредиха евакуация на 40 000 души, откакто разпалвани от вятъра горски пожари приближиха покрайнините на Лос Анджелис, съобщи Асошиейтед прес. Не се оповестява за потърпевши хора.

Властите са прекъснали придвижването по междущатска автомагистрала 5, която свързва Лос Анджелис със северните региони.

Междувременно енергийна компания заяви, че нейна предавателна кула е паднала наоколо до пожара в окръг Сонома, Северна Калифорния, предадоха Ройтерс и АП. От компанията показаха, че е рано да се каже дали това е провокирало горския пожар в региона. Пасифик газ енд илектрик и още две компании стопираха с превантивна цел електроподаването на хиляди клиенти, само че предавателните линии не са прекратени, показва организацията.

Снощи Министерството на външните работи на България заяви, че няма публични данни за потърпевши български жители при пожара в окръг Сонома, Северна Калифорния. Министерството прикани българските жители, които живеят в региона на пожара, да извършват напътствията на локалните управляващи за наложителна и целесъобразна евакуация.

При горските пожари в Калифорния през ноември 2018 година бе открито, че бедствието е провокирано от нередовност по линията на Пасифик газ енд илектрик в региона на град Пулга. Компанията се съгласи да заплати санкция от един милиард $.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР