Американските власти извършиха мащабна операция срещу една от най-големите платформи

...
Американските власти извършиха мащабна операция срещу една от най-големите платформи
Коментари Харесай

САЩ с мащабна акция: Арестуваха руснак, собственик на голяма криптоплатфорна


Американските управляващи направиха огромна интервенция против една от най-големите платформи за криптовалута " Бит-злато ".

Акцията е част от интернационална интервенция, която се прави и на територията на Европа.

Към този миг нямаме отговор на въпроса дали следствието в Съединени американски щати е обвързвано с криптоказуса в България.

Министерствата на правораздаването и финансите на Съединени американски щати, както и ФБР са арестували в Маями създателя на компанията, който е съветски жител.

" Бит-злато " е упрекната, че е правила главната част от преводите си с " Хидра маркет ", тъмна мрежа за пазар на опиати, пране на пари и открадната финансова информация.

Според американските управляващи компанията има връзки с съветското държавно управление, и е изисквала минимална идентификация от своите консуматори, което ѝ разрешава да се трансформира в леговище на нарушители и незаконна активност.

От 2018 година до в този момент записаната в Хонконг борса е обработила транзакции с криптовалута на стойност към 4 милиарда $.

Властите в Съединени американски щати прецизират, че интервенцията е интернационална и са работили интензивно с европейските си сътрудници, измежду упоменатите страни е Франция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР