Американските власти алармират за ръст в антисемитските и антиарабските прояви

...
Американските власти алармират за ръст в антисемитските и антиарабските прояви
Коментари Харесай

След ескалацията в Близкия Изток: Ръст на насилието по религиозни подбуди в САЩ

Американските управляващи сигнализират за растеж в антисемитските и антиарабските прояви в Съединени американски щати. Оплакванията от офанзиви над мюсюлмани са се нараснали три пъти след началото на ескалацията сред Израел и „ Хамас ”.

Директорът на ФБР предизвести, че протичащото се в Близкия Изток може да подбуди екстремисти към актове на принуждение на американска почва. В Корнел - един от университетите от Бръшляновата лига, човек беше арестуван след онлайн изявления, провокиращи принуждение против евреи. Беше атакувана и столовата за кашерна храна в кампуса.

„ Някои студенти се тормозят да отидат на лекции. Или да се хранят в кашерната трапезария. Обещах им, че Щатът Ню Йорк ще направи всичко по силите си, с цел да ги отбрани ”, съобщи губернатор на щата Ню Йорк Кати Хокъл.

„ В Съединените щати нашата най-непосредствена паника е, че гневни екстремисти - самостоятелно или в дребни групи, ще се вдъхновят от събитията в Близкия Изток и ще нападат американски жители ”, уточни шеф на ФБР Кристофър Рей.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР