Американските собственици на Ливърпул са променили генерално намерението си да

...
Американските собственици на Ливърпул са променили генерално намерението си да
Коментари Харесай

Обрат в позицията на собствениците на Ливърпул

Американските притежатели на Ливърпул са трансформирали генерално желанието си да продадат клуба. От „ Фенуей Спортс Клуб “ оповестиха през ноември, че при подобаващи предложения са подготвени да се разделят с мърсисайдци. Английските медии настояват, че американците са желали 4 милиарда паунда за акциите на клуба.

В последните дни се заприказва, че консорциум от Катар има действителен интерес и напълно скоро ще насочи публична оферта. Имаше спекулации, че притежателите на Пари Сен Жермен също могат да се включат в наддаването. Според The Athletic от ФСГ обаче към този момент не мислят за цялостна продажба на клуба, а по-скоро са подготвени да се разделят с дребен дял от акциите си, въпреки че даже това не е нещо наложително, нито наподобява евентуално да се случи в скоро време.

До момента американците не са получавали никаква публична оферта, тъй че от The Athletic акцентират, че остава отворен въпросът дали в случай че дойде примамлива такава, това може още един път да промени проекта им да запазят главния дял от Ливърпул.

„ Фенуей Спортс Груп “ закупи клуба през 2010 година против 300 милиона паунда. През май предходната година „ Форбс “ оцени Ливърпул на 3,9 милиарда паунда.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР