Американските породи котки са доста разнообразни. Те са много по-екзотични,

...
Американските породи котки са доста разнообразни. Те са много по-екзотични,
Коментари Харесай

Американски породи котки

Американските породи котки са много разнородни. Те са доста по-екзотични, в сравнение с си представяме. Някои от породите котки са селектирани целеустремено за реализиране на специфичен тип багра или тип четина, други са селектирани, с цел да наподобяват типа на дивите котки, само че характера на домашните пухчовци. Определено измежду американските породи ще се намерят подобаващи както за разбирачите от котки, по този начин и за тези, които просто желаят домакински любим.

Американска късокосместа котка

Тази порода въплъщава типичната домашна котка. Те имат закръглени и до някъде плоски лица. Козината им е гъста, само че къса, и се среща в какви ли не цветове. Имат извънредно отзивчив темперамент и са подобаващи за фамилии. Въпреки че това е порода домашни котки, корените им са още при започване на американската история. Предците им са били взимани на кораби, с цел да прогонват вредители, а по-късно са признати и в домовете.

Американски кърл

Името на тази американската порода котки идва от извитите ѝ обратно уши, които ѝ придават извънредно забавен външен тип. Тези уши са резултат от натурална генетична разновидност, която е открита през 80-те години и с нея е селектиран американският кърл. Мутацията визира единствено типа на ушите, като слухът и здравето на котката не зависят от нея. Освен че са забавни и пухкави, те също са игриви, което ги прави мечтани домашни любимци. Въпреки че не са изключително любвеобилни, те не обичат да остават сами и изискват игри и внимание.

Бенгалска котка

 Бенгалска котка

Бенгалската котка е една от по-екзотичните. Тя е резултат от сполучливо чифтосване на домашна котка с африканска леопардова котка. Селекцията на тази котка е била извънредно сполучлива, защото след няколко генерации тя е останала напълно с окраската на пума и напълно с характера на домашна котка. Също по този начин, публично тя се смята за домашна котка и не се изискват специфични лицензии за притежаването ѝ.

Екзотична късокосместа котка

Или още наричана персийска котка за мързеливи хора. Тя е особено селектирана котка, тъй че оптимално да прилича персийската, само че с къса четина. Има лицето на персийска котка и с късата си пухкава четина даже наподобява на плюшена играчка.

Въпреки голямата си аналогия с персийската котка, тя е изцяло обособена порода, целеустремено копираща персийската. Освен по външен тип, породите са сходни и по темперамент. Единствената основна разлика е дължината на козината и това какви грижи изисква тя.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР