Американските национални здравни институти съобщиха в сряда, че са започнали

...
Американските национални здравни институти съобщиха в сряда, че са започнали
Коментари Харесай

САЩ започват проучване на риска от алергична реакция при ваксините Moderna и Pfizer

Американските национални здравни институти оповестиха в сряда, че са почнали междинно изследване за установяване на риска от алергични реакции по отношение на имунизациите, създадени от Moderna Inc и Pfizer Inc.

Няколко случая с алергични реакции, известни като анафилаксия, която може да има летален излаз, са докладвани в Съединени американски щати след имунизации с препаратите на Pfizer / BioNTech и Moderna, съобщи БГНЕС.

През януари Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите обявиха, че алергичните реакции се демонстрират със скорост 11,1 на 1 милион имунизации.

Проучването, финансирано от Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания, ще включи 3 400 души на възраст сред 18 и 69 години, като към 60% от участниците са имали анамнеза за тежки алергични реакции към храна, ужилване от инсекти или имунотерапия.

Целта на изследването е да доближи до каузи на участниците, които имат систематична алергична реакция в границите на 90 минути след инжектирането.

Агенцията ще заяви данните по-късно през лятото.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР