Американските милиардери плащат малък, а понякога и никакъв подоходен данък,

...
Американските милиардери плащат малък, а понякога и никакъв подоходен данък,
Коментари Харесай

Свръхбогатите в САЩ не плащат почти никакъв подоходен данък, разкри ProPublica

Американските милиардери заплащат дребен, а от време на време и никакъв подоходен налог, без значение от огромното им благосъстояние, написа американското издание ProPublica, базирайки се на документи, с които разполага.

ProPublica твърди, че е получило достъп до данъчните заявления на някои от най-заможните хора в света като като Джеф Безос, Илон Мъск и Уорън Бъфет. От информацията излиза наяве, че създателят и притежател на Amazon Джеф Безос, който сега е №1 по благосъстояние в света, не е платил никакъв налог през 2007 и 2011 година, до момента в който основателят на Tesla Илън Мъск (втори по благосъстояние в света) не е платил нищо през 2018 година.

Майкъл Блумъбрг е съумял да направи същото през последните години. Инвеститорът Карл Икан, също милиардер, го е направил два пъти.

е некомерсилана новинарска организация, която проверява злоупотреби с власт и чиито материали са предопределени да се употребяват свободно от всички останали медии. Изданието твърди, че е попаднало на голямо количество данни от данъчните управляващи, които сега проучва и в идващите седмици ще пусне спомагателни детайлности от тайните файлове.

Разкритието идва в миг на жарък спор в Съединени американски щати за размера на налозите, плащани от богатите американци, както и за възходящото неравноправие, отбелязва Би Би Си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР