Американските компании са обявили рекорден брой нови работни места през

...
Американските компании са обявили рекорден брой нови работни места през
Коментари Харесай

Новооткритите работни места в САЩ са достигнали рекордно равнище

Американските компании са оповестили рекорден брой нови работни места през април за втори следващ месец, което акцентира мощното търсене на служащи в стопанската система на Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

Министерството на труда заяви, че броят на свободните работни места е повишен с 1 % до 6,7 милиона по отношение на 6,6 милиона през март. Това е най-високото ниво, откогато стартира да се води тази статистика през декември 2000 година.

Стабилният стопански напредък предизвиква работодателите да засилят наемането. По тази причина нивото на безработица през май доближи 18-годишен най-малко от 3,8%. Сега има повече открити работни места, в сравнение с безработни, необикновена обстановка от историческа позиция, която би трябвало да даде на служащите по-голямо съображение да желаят покачване на заплатите.

Броят на хората, напуснали работа, е понижен с 1% по отношение на рекордното ниво през март. По-активното овакантяване на работа значи, че хората по-лесно си намират ново работно място.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР