Американските компании с инвестиционен рейтинг са все по-активни в пласирането

...
Американските компании с инвестиционен рейтинг са все по-активни в пласирането
Коментари Харесай

Делът на компаниите в САЩ, които инвестират на пазара на конвертируеми облигации стигна 30%

Американските компании с капиталов рейтинг са все по-активни в пласирането на конвертируеми облигации, което нормално беше прерогатив на емитенти с " junk " рейтинг, защото се пробват да минимизират загубите от възходящата цена на заемите, породена от агресивното повишение на лихвените проценти от страна на  Федералния резерв(Фед) пише Financial Times.

По данни на Bank of America кредитополучателите с капиталов рейтинг са продали конвертируеми облигации на стойност 12 милиарда $ през тази година, което съставлява над 30% от общия размер на емисията. Това е най-високият дял от най-малко едно десетилетие насам и три пъти повече от междинната стойност. До 2022 година фирмите с висок рейтинг са пласирали конвертируеми облигации на стойност едвам 2 милиарда $, или 7% от общата емисия.

Конвертируемите облигации могат да бъдат сменени за акции на компанията. Те разрешават на фирмите да заемат средства при по-нисък лихвен % от обичайните облигации и без непосредственото разводняване, което може да настъпи при продажбата на нови акции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР