Американските и китайски преговарящи разшириха търговските преговори с трети пореден

...
Американските и китайски преговарящи разшириха търговските преговори с трети пореден
Коментари Харесай

Продължаващите търговски преговори между САЩ и Китай се приемат положително

Американските и китайски договарящи разшириха комерсиалните договаряния с трети следващ ден , откакто президентът Доналд Тръмп съобщи, че договарянията, ориентирани към преустановяване на комерсиалната война с мита, " вървят доста добре ", оповестява " Тайм ".

Двете страни не оповестиха детайлности, само че азиатските фондови пазари одобриха позитивно новината за удължение на договарянията, които в началото бяха планувани за два дни. Основният пазарен показател на Хонконг набъбна с 2,3%, до момента в който Токио се увеличи с 1,3%.

Представителите се срещат лице в лице за пръв път, откогато Тръмп и неговият китайски сътрудник Си Дзинпин се съгласиха на 1 декември да прекратят по-нататъшните дейности за 90 дни .

Вашингтон упорства от Пекин промени , в това число отсрочване на проекти за ръководеното от държавното управление основаване на китайски огромни компании по роботика и други области . Европа, Япония и други търговски сътрудници споделят недоволствата на Вашингтон, че се нарушават отговорностите на Пекин за отваряне на пазара .

Китайските управляващи обявиха, че Пекин може да промени проектите си в индустрията , само че отхвърля натиска да се откаже от това, което счита за път към разцвет и световното въздействие. Те се пробват да понижат натиска за по-широки промени, като оферират концесии, в това число закупуване на повече американска соя, природен газ и различен експорт .

Нито една от страните не показва, че главната им позиция е изменена . Икономистите настояват, че 90-дневният интервал е прекомерно къс , с цел да позволи всички спорове в комерсиалните връзки сред най-голямата и втората по величина международна стопанска система.

Вчера, публична китайска медия предизвести, че Вашингтон " не може да тласне Китай прекомерно надалеч " и би трябвало да заобикаля обстановка, която " излиза отвън надзор " .

Намаляващият стопански напредък в двете страни е усилва натиска за реализиране на съглашение . Продажбите на коли и парцели спадат, откакто китайският напредък спадна до равнища от 6,5%. През третото тримесечие стопанската система на Съединени американски щати нарастваше с 3,4% на годишна база, само че изследванията демонстрират намаляване на потребителското доверие .

От своя страна Пекин е неудовлетворен от рестриктивните мерки за експорт и вложения в Съединени американски щати , което допуска, че може да изисква отстъпки.

Китайски представители се оплакват от контрола върху технологиите с двойна приложимост с вероятни военни приложения. Според тях, китайските компании са третирани незаслужено с оглед националната сигурност и предложенията за корпоративни придобивания, макар че съвсем всички покупко-продажби са утвърдени непроменени.

 Китай и Съединени американски щати реализираха прогрес на комерсиалните договаряния
Китай и Съединени американски щати реализираха прогрес на комерсиалните договаряния

Двете страни обаче към момента не са подготвени да сключат съглашение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР