Американските и британските сили свалиха 18 безпилотни летателни апарата и

...
Американските и британските сили свалиха 18 безпилотни летателни апарата и
Коментари Харесай

Американските и британските сили свалиха 21 дрона и ракети, изстреляни от хутите над Червено море

Американските и английските сили смъкнаха 18 безпилотни летателни апарата и три ракети, изстреляни от подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути към интернационалните морски пътища в Червено море, оповестиха американските военни.

Нападението бе осъществено седмица откакто 12 страни, водени от Съединени американски щати, предизвестиха хутите за следствията, в случай че неотложно не прекратят обстрела на търговски кораби - удари, които съгласно бунтовниците са в поддръжка на палестинците в Газа, където Израел се бори с войнстващата формация Хамас.

" Подкрепяните от Иран хути започнаха сложна офанзива от проектирани от Иран еднопосочни ударни безпилотни летателни апарати..., противокорабни крилати ракети и противокорабна балистична ракета от следените от хути региони на Йемен в южната част на Червено море ", се споделя в изказване на Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM).

Безпилотните самолети и ракетите са свалени от композиция от военни самолети F/A-18, настоящи от самолетоносача USS Dwight D. Eisenhower и един английски и три американски разрушителя, съобщи CENTCOM, като добави, че няма данни за потърпевши или вреди.

Миналия месец Съединените щати сътвориха многонационална военноморска оперативна група за отбрана на корабоплаването в Червено море от нападенията на хутите, които заплашват директния маршрут, по който се реализира до 12 % от международната търговия./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР