Американските фондови пазари приключиха днешния ден с рязко покачване след

...
Американските фондови пазари приключиха днешния ден с рязко покачване след
Коментари Харесай

Индексът Дау Джоунс приключи бурния си ден с повишение

Американските фондови пазари завършиха днешния ден с внезапно повишаване след следващ плевел ден на неочаквани покачвания и спадове, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

Промишленият показател Дау Джоунс се увеличи с 567 пункта (2,3 процента), възстановявайки близо половината от изгубените 1175 пункта предходния ден. Индексът на 30-те водещи американски компании завърши на равнища от 24 912 пункта. Преди Дау Джоунс да доближи тези стойности, по-рано денем имаше няколко мъчителни обрата, като при отварянето на пазарите имаше намаляване от 567 пункта - по случайност тъкмо толкоз, с колкото се увеличи до затварянето.

Индексът Стандард енд Пуърс 500 прибави 46 пункта (1,7 процента) и доближи 2695 пункта. Насдак се увеличи със 148 пункта (2,1 процента) до 7115 пункта. Резки намаления в петък и понеделник заличиха покачванията на Дау Джоунс за тази година. Към днешния ден обаче той още веднъж беше леко по-висок за 2018 година

Финансовият министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин съобщи, че фондовият пазар е "доста изменчив " през последните дни, само че по думите му това не е раздрусало неговото мнение, че основите на стопанската система са мощни. По време на свое чуване в Конгреса въпреки всичко той е следял представянето на пазара. "По принцип не бих поглеждал към айфона си, само че предвид на придвижванията на пазара, го ревизирам ", сподели той пред конгресмените от комисията по финансовите услуги в Камарата на представителите на Съединени американски щати. "Вече се е повишил със 187 пункта, тъй че през днешния ден към този момент още веднъж имаме повишаване. "

Мнучин съобщи, че не е "извънредно смутен от променливостта на пазара. Мисля, че основите са много мощни ". Мнучин сподели, че се е съветвал с участници на пазара по-рано през днешния ден и е получил уверения, че по време на огромните спадове в понеделник пазарите са работили добре без никакви ситемни проблеми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР