Американските федерални прокурори обвиниха Исмаел Ел Майо Самбада, съосновател на

...
Американските федерални прокурори обвиниха Исмаел Ел Майо Самбада, съосновател на
Коментари Харесай

САЩ обвиниха наркобарон от Синалоа в престъпления с фентанил

Американските федерални прокурори упрекнаха Исмаел " Ел Майо " Самбада, съосновател на мексиканския наркокартел " Синалоа ", в скрит план за произвеждане и разпространяване на фентанил, съгласно изказване, оповестено през вчерашния ден от прокурорите в Ню Йорк, съобщи Ройтерс.

Самбада основава картела Синалоа дружно с към този момент арестувания Хоакин " Ел Чапо " Гусман , а американските прокурори настояват, че продължава да управлява организацията, като се укрива.

Обвиненията, свързани с фентанил, се прибавят към множеството обвинявания за закононарушения, свързани с трафик на опиати и проведената престъпност.

" Фентанилът е най-смъртоносната опасност от опиати, с която американците са се сблъсквали в миналото, а картелът " Синалоа " продължава да бъде най-големия трафикант на фентанил в Съединените щати " , съобщи Ан Милграм от ДЕА в изказване, оповестено от министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

Фентанилът е водещата причина за гибелта на американците на възраст сред 18 и 45 години, сподели още Милграм.

Според министерството на правораздаването на Съединени американски щати, което повдигна обвинявания против 17 души, фентанил е бил импортиран контрабандно в Лос Анджелис от Мексико в пожарогасители , съобщи ДПА.

Десет от обвинените са арестувани в Съединени американски щати, а останалите седем се търсят в Мексико, се споделя в изказването на ведомството.

В обвиняванията се твърди, че основаната в Сан Диего транспортна компания Carin Trucking е управлявала минимум шест полуремаркета, които постоянно са пресичали границата.

Тези камиони са превозвали пожарогасители, цялостни с фентанил, метамфетамин и хероин, прикрити от скрап , твърди министерството на правораздаването.

След като пресекат границата, камионите, участващи в контрабандната скица, продължавали до Лос Анджелис, където пощальон вземал пожарогасителите за разпространяване, твърди министерството на правораздаването.

Двугодишното следствие на държавното управление, наречено " Операция " Димни скачачи ", води до 13 конфискации: " 680 992 таблетки фентанил, 3 кг фентанил на прахуляк, 17 кг хероин и 10 418 таблетки, съдържащи метамфетамин ", се споделя в изказването.

На 8 февруари управляващите стартират да правят арести. Шестима от 10-те обвинени бяха арестувани в Лос Анджелис.

Смъртните случаи с фентанил се усилват, като през 2023 година фентанилът ще стане най-смъртоносният опиат в окръг Лос Анджелис. През 2016 година фентанилът е предизвикал едвам 20% от гибелта при свръхдоза в цялата страна, до момента в който през 2022 година този % скача до 92%.

Видеото е архивно:  " Експерти предизвестяват за нова дрога, по-опасна от фентанила "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР