Американските федерални агенции от сферата на националната сигурност преразглеждат процедурите

...
Американските федерални агенции от сферата на националната сигурност преразглеждат процедурите
Коментари Харесай

САЩ преразглеждат процедурата за трансфер на секретни данни

Американските федерални организации от сферата на националната сигурност преразглеждат процедурите за продан на секретна информация сред институциите. Това обявиха пред организация Reuters три източника от американското държавно управление.

Според единия от тях, след приключването на секретни документи в интернет, Пентагонът наблюдава разпространението на разследващи данни сред ведомствата, с цел да се подсигурява, че в бъдеще чиновници, които не се нуждаят от такава информация, няма да имат достъп до нея.

Въпросът е поставян и преди, само че приключването на данни е станало мотив за инспекция на описите с хората, получаващи секретна информация. Проследяват се самите процедури за разпространение на материалите, засягащи националната сигурност.

Започнало е и следствие, с цел да се откри кои са лицата или групите, които са имали претекст за издание на секретните материали.

Министерството на правораздаването е образувало наказателно дело за приключването и противозаконното издание на секретни документи на Пентагона.

По думите на източник на Reuters, до файловете може да са имали достъп хиляди хора, в това число такива, които са свързани с ползи на други страни.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР