Американските дипломати в Русия ще трябва да дадат обяснения в

...
Американските дипломати в Русия ще трябва да дадат обяснения в
Коментари Харесай

Москва привиква американски дипломати заради „походи срещу Кремъл“


Американските дипломати в Русия ще би трябвало да дадат пояснения в съветското външно министерство по отношение на това, че посолството на Съединени американски щати в Москва е разгласило " направления на митингите " в градовете от федерацията, разгласи говорителката на съветската дипломация Мария Захарова.

" Посолството на Съединени американски щати в Москва разгласява през вчерашния ден " направления на митингите " в градовете на Русия и подмятна информация за " поход против Кремъл ". Какво бе това - инструкция или директива? Подобни проекти не бяха декларирани даже от уредниците. Американските ни сътрудници ще би трябвало да дадат пояснения на Смоленския площад ", където се намира съветското външно ведомство, предизвести Захарова. " Можем да си представим какво щеше да се почне, в случай че посолството на Русия във Вашингтон беше разгласило карта с протестни направления, акцентирайки крайната точка, да вземем за пример в Капитолия. Подобно насочване на терена би завършило с световна нервност от страна на американските политици, в това число русофобски лозунги, закани със наказания и експулсиране на съветски дипломати ", добави говорителката, представена от ТАСС.

Според Агенция Франс Прес Захарова е коментирала оповестено на уеб страницата на задачата на Съединени американски щати в Москва предизвестие към американците да не участват на днешните демонстрации в Русия в поддръжка на поставения под стража опозиционер Алексей Навални. Посолството прецизира в текста в кои градове и на кои улици ще се събират хора. Руската дипломация обаче съзира тук поощрение към стачкуващите. Руското външно министерство съобщи, че Русия ще сметне за интервенция във вътрешните й работи опитите на американското посолство в Москва " да отразява " несанкционираните митинги във федерацията, добавя ТАСС.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР