Американски законодатели, присъствали на брифинг за ситуацията в Украйна представиха

...
Американски законодатели, присъствали на брифинг за ситуацията в Украйна представиха
Коментари Харесай

Американски законодатели представиха тревожна картина за ситуацията в Украйна



Американски законодатели, участвали на брифинг за обстановката в Украйна показаха тревожна картина. Те приказваха и за мрачните упования на разузнаването. 

" Битката за Киев ще бъде дълга и кървава ". Това съобщи в " Туитър " американският сенатор – демократ Крис Мърфи след систематизиран брифинг за законодатели. Мърфи уточни също, че на брифинга е имало удостоверение, че Русия се изправя пред мощна украинска опозиция и се сблъсква с провали от техническо и логистично естество. Очакванията са Киев да бъде отцепен през идващите няколко седмици.

При напускането си на брифинга с данни от разузнаването, различен сенатор – Линдзи Греъм е декларирал, че " най-лошото от военна позиция занапред следва ".

Си Ен Ен цитира републиканския конгресмен от Камарата на представителите - републиканецът Дан Кренша, който е споделил, че на брифинга е била дадена информация за предстоящите моменти на рухване на градове, само че това са били единствено “приблизителни калкулации “ като украинците се борят " доста по-твърдо " от упованията, което прави точните калкулации сложни.

Руската инвазия в Украйна се чака да бъде една от централните тематики на американския президент Джо Байдън по време на така наречен " Реч за положението на съюза ". Според източници на " Вашингтон Поуст " съветската инвазия е довела до смяна в речта и в този момент се чака в нея да се подчертае конфликта сред демокрацията и автокрацията.

По време на брифинг представителят на Белия Дом Джен Саки съобщи, че по тематиката за Украйна американският президент ще приказва за събиране на поддръжка на международната сцена в името на демокрацията и против съветската експанзия.

В речта, планувана за 21.00 часа локално време (04.00 часа сутринта на 2-ри март българско време), Байдън се чака да приказва и ролята на Съединените Щати като международен водач.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР