Американски войник, подлежащ на дисциплинарна санкция, избяга в Северна Корея

...
Американски войник, подлежащ на дисциплинарна санкция, избяга в Северна Корея
Коментари Харесай

Американски войник избяга в Северна Корея

Американски боец, предстоящ на дисциплинарна глоба, избяга в Северна Корея през границата с Южна Корея, съобщи Ройтерс, като се базира на американски публични представители.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин изрази угриженост за боеца, който съгласно американските военни в Корея се включил към ориентировъчна обиколка в Съвместната зона за сигурност сред Севера и Юга и " съзнателно и без позволение пресякъл военната демаркационната линия, навлизайки в Корейската народнодемократична република (КНДР) ".

Американската войска разпознава боеца като редови войник втори клас Травис Т. Кинг 23 година, който е лежал близо два месеца в южнокорейски затвор, показва Българска телеграфна агенция. Той бил арестуван по обвиняване в нахлуване и е бил освободен на 10 юли, откакто излежал присъдата си.

В понеделник той трябвало да бъде изпратен вкъщи във Форт Блис, Тексас, където против него да бъдат наложени спомагателни военни дисциплинарни ограничения и да бъде уволнен от работа.

Според публични представители Кинг е бил отведен на летището и ескортиран до митницата. Но вместо да се качи на самолета, той напуснал летището и по-късно се включил към обиколка на корейското гранично село Панмунджом. Вчера следобяд локално време в Корея той пресякъл границата, която е охранявана, само че и постоянно е препълнена с туристи. Засега не е ясно по какъв начин Кинг е стигнал до границата и по какъв начин е прекарал часовете сред напускането на летището в понеделник и пресичането на границата ден по-късно.

" Има доста неща, които към момента се опитваме да научим ", съобщи Остин на брифинг за медиите. " Смятаме, че той се намира в (севернокорейски) арест и по тази причина деликатно следим и проверяваме обстановката и работим, с цел да уведомим околните на боеца ", добави той.

Преминаването на границата се случва в миг на високо напрежение на Корейския полуостров с идването на американска подводница с нуклеарни балистични ракети в Южна Корея за извънредно посещаване, целящо да изпрати предизвестие към Северна Корея по отношение на нейните лични военни действия, разяснява Ройтерс.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР