Американски учени разработиха математическа формула за приготвяне на перфектното еспресо.

...
Американски учени разработиха математическа формула за приготвяне на перфектното еспресо.
Коментари Харесай

Разработиха формулата на перфектното еспресо

Американски учени създадоха математическа формула за подготвяне на съвършеното еспресо. В публикация, оповестена в списание Matter, откривателите изясняват, че в основата на идеалната напитка е да се усъвършенства процесът на варенето й по този начин, че да се реализира повтарящ се и компактен усет, без да е належащо да се употребяват спомагателни повече зърна, предава РИА " Новости ".

Според стандартите в Съединени американски щати, крайният размер на напитката би трябвало да бъде сред 25 и 35 мл. По време на приготвянето на кафето добре е водата да е под налягане и при температура най-малко 92-95 градуса за 20-30 секунди. Според изчисленията на учените при по този начин приготвено кафе за една чаша ще са нужни от 7 до 9 грама зърна.

Цялостният усет на напитката зависи от повече от две хиляди химически съединения, които се намират в зърната. Изследователите стигнаха до извода, че за съвършеното еспресо е належащо по-малко и по-грубо смляно кафе, както и вода, която е топла, само че не вряла.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР