Американски учени от университета "Джонс Хопкинс" установиха, че синтетичният препарат

...
Американски учени от университета "Джонс Хопкинс" установиха, че синтетичният препарат
Коментари Харесай

Откриха синтетичен препарат, който спира оплешивяването

Американски учени от университета "Джонс Хопкинс " откриха, че синтетичният препарат D-PDMP е кадърен да приключи оплешивяването и обезцветяването на косата, както и възпалението на кожата, написа уеб сайтът Юрик алърт.

Експерименталният препарат прекратява синтеза на мазнините на гликосфинголипидите /GSL/, които вземат участие в активирането на възпалителните процеси.

Известно е, че при мишките, които употребяват храна, богата на мазнини и холестерол, се демонстрира ранно стареене на кожата. В този механизъм вземат участие GSL, които се намират в кератиноцитите - клетките на външния пласт на кожата. Подложени на сходен хранителен режим, гризачите стартират да губят част от козината си. В същото време при тях се следи възникването на огнища на инфектиране.

В хода на извършените опити опитни мишки на 20 седмици били захранвани с разнообразни дози D-PDMP под формата на капсули и разтвор. Оказало се, че 1-10 мг от препарата на кг маса живо тегло в течение на 16 седмици доста усъвършенстват положението на кожата. В същото време клетките губят от наличието си на гликосфинголипида, задействащ възпалителните реакции.

Въпреки че тестванията с препарата били осъществени единствено върху мишки, учените са на мнение, че аналогични резултати ще бъдат следени и при хората.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР